Ametyst - Minerální kámen s účinky pro tělo i duši

Kámen ametyst je jedním z nejoblíbenějších drahokamů a není se čemu divit! Jeho krásné fialové odstíny a výjimečné energetické účinky lákají lidi po celém světě. Tento zázračný kámen má nejen estetickou hodnotu, ale také pozitivní vliv na naše zdraví a duševní pohodu.

Technické aspekty

Ametyst patří mezi minerály ze skupiny křemičitanů a je varietou minerálu křemene. Jeho barva se pohybuje od světle fialové až po sytě fialovou, a to díky přítomnosti železa v jeho struktuře. Tento kámen je poměrně tvrdý, má tvrdost 7 na Mohsově stupnici tvrdosti, což ho řadí mezi odolné drahokamy vhodné pro výrobu šperků a různých ozdob.

Ametysty se těží v různých částech světa, především v Brazílii, Uruguayi, na Madagaskaru nebo v Indii. Největším nalezištěm tohoto kamene je ale Brazílie, kde se nacházejí ametysty s velkými krystaly.

Účinky na tělo a duši

Ametyst má pozitivní účinky na naše tělo i duši. Jeho hlavním účinkem je uklidnění a harmonizace našeho nervového systému. Tento kámen má schopnost redukovat stres, úzkost a negativní myšlenky, což je velmi cenné v dnešní uspěchané a stresující době.

Díky svému energetickému účinku je ametyst vhodný k léčbě nespavosti a poruch spánku. Stačí si položit kámen vedle postele nebo ho mít na nočním stolku a jeho uklidňující energie nás pomůže snadněji usnout a lépe se vyspat.

Dalším významným účinkem ametystu je jeho schopnost posílit naši intuici a duchovní rozvoj. Tento kámen nám pomáhá rozvíjet naši intuici a spojení s vyšším já, což nás vede k většímu pochopení naší životní cesty a smyslu našeho bytí.

Ametyst má také blahodárné účinky na naše fyzické zdraví. Pomáhá uvolňovat napětí a bolesti v těle, zlepšuje průtok energie a podporuje správné fungování imunitního systému. Tento kámen je také spojován s čištěním krve a detoxikací organismu.

Zajímavosti o ametystu

Ametyst má dlouhou historii v používání jako léčebný kámen a talisman. Už ve starověku byl považován za symbol čistoty a moudrosti a byl často nošen jako ochranný amulet.

V řecké mytologii se vypráví, že bůh vína Dionýsos byl rozzloben na lidi za jejich nepříčetnost během jednoho ze svých festivalů. Rozhodl se, že je potrestá tím, že na ně pošle smrtící plamen, který je zničí. Naštěstí ho zastavila bohyně Artemis (nebo také Diana v římské mytologii), která chtěla ochránit dívku jménem Amethyst. Dívku proměnila v kámen, aby ji zachránila před hrozícím nebezpečím, a tímto způsobem vznikl kámen ametyst. Od té doby je považován za symbol ochrany a uklidnění.

Další zajímavostí o ametystu je jeho schopnost změnit barvu. Když je vystaven přímému slunečnímu záření, může ztratit svou fialovou barvu a přejít do světle růžové nebo dokonce nažloutlé, ale to na to jsou potřeba opravdu vysoké teploty. Tento efekt je způsoben přítomností určitých stopových prvků v jeho struktuře.

Ametyst je skutečně úžasným kamenem s mnoha pozitivními účinky na tělo i duši. Jeho krása, síla a výjimečnost nás přitahují a lákají k nošení jako ochranný amulet a podporu našeho duchovního rozvoje. Ať už si ho pořídíte jako šperk, dekoraci do domácnosti nebo ho budete nosit v kapsičce u srdce, ametyst vám určitě přinese klid, harmonii a radost do života.

Neváhejte a vyberte si pro Vás ten pravý :). Naši nabídku ametystů naleznete ZDE.